Kösemusul, yaptığı açıklamada, “IMF, Dünya Bankası ve OECD büyüme tahminleri % 3,5’i aşmıyordu. 2015 başında Orta Vadeli Plan’da hedeflenen % 4’lük büyümenin özellikle son çeyrekteki % 5,7’lik oldukça başarılı bir büyüme ile sağlanmış olması, iş dünyamızın gayretlerini yükseltmesi açısından son derece önemli olmuştur. 2016 yılında bu performansın artarak sürmesi en büyük arzumuzdur” dedi.
Sanayi üretimindeki artışın tahminleri olumlu yönde güncellediğini belirten Kösemusul, hedeflerle uyumlu bir büyüme performansının güveni yükselttiğini açıkladı. Kesintisiz büyümenin 25 çeyreğe ulaşmasının her zaman ifade ettikleri istikrar ve güven ortamı için değerli olduğunun altını çizen Başkan Kösemusul, büyümenin artarak devam etmesi ve kişi başına düşen gelirin yeniden yükseliş trendine girmesi için bürokrasiye ve iş dünyasına önemli görevler düştüğünü hatırlattı.
Global ekonomide yaşanan son gelişmeler, ülkenin ve dünyanın terör başta olmak üzere yaşadığı birçok soruna rağmen Türkiye’nin kararlı yürüyüşüne devam edeceğine olan inancını paylaşan Başkan Kösemusul, “İş dünyası olarak ülkemize, milletimizin emek ve gayretlerine, iş dünyamızın azmine inanıyoruz. Zamanın ruhuna uygun yeni yöntemler uygulayarak sanayinin niteliğini yükseltmek için gayret etmeliyiz. Ekonomideki yapısal reformların, güçlü sermaye ve finansmana kolay ulaşımın öneminden bahsediyoruz. Kişi başına düşen gelir tahminlere çok yakın durumda. Tahminler 9 bin 286 dolar, TÜİK’in açıkladığı ise 9 bin 261 dolar. Beşeri sermayeye daha çok önem vermeliyiz. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam ve güçlü üretim hedefiyle çalışmalarımızı yükseltiyoruz. Ar-ge ve inovasyon, tasarım ve markalaşma ürün çeşitliliğini de beraberinde getirecektir. Bu sayede ihracatımız artacak, gelirimiz yükselecektir. Türkiye ve Sakarya daha iyi seviyeleri hak ediyor. Son sanayi devrimini kaçırmadan, yüksek teknolojiye daha fazla önem vererek, kendimizi ve kurumlarımızı mutlaka güncelleyerek hareket ettiğimizde daha başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.