TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Marmara Bölgesi oda ve borsa başkanları TOBB Birlik Merkezi’nde buluştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Şener Bayraktar katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısı gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Toplantıda, iş dünyasının ve oda-borsaların gündemindeki konular üzerinde görüş alışverişinde bulunulurken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yaptıkları çalışmaları bölge oda ve borsa başkalarıyla paylaştı.

Türkiye’deki oda sisteminin dünyada örnek gösterilen bir sistem olduğundan bahseden Hisarcıklıoğlu, “Biz aslında sistemi Avrupa’dan almış gibi gözüksek de, aslına baktığınız zaman bu bizim geleneğimizden gelen bir sistemin aynısı. Geçmişiyle övünen kimseler olmamıza rağmen birçok kişi geçmişimizde bizim ahilik sistemi olduğunun farkında değil. Yani dünyaya oda sistemini tanıtan biziz, biz ahilikten geliyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin örgütlenme yapısına bakıldığında Türkiye’yi kapsayan 81 il, 160 ilçede, 365 oda ve borsanın, 59 tane sektör meclisi ile kadın ve genç girişimci kurullarının bulunduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu “Her yıl 750 bin gencimiz istihdam alanına katılıyor. Bu gençlerimize iş bulmak zorundayız. Bizim de bir hedefimiz var, dünyanın en zengin ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Zenginleşmenin yolu da, girişimci sayısından geçiyor. Bunun için yeni girişimciler çıkartmamız lazım” ifadesini kullandı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ;’’Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren oda ve borsa başkanları ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında bir araya gelerek mevcut durum değerlendirmesinde bulunduk. Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyoekonomik yapı ve dünya penceresinden bakıldığında yıllarla beraber büyük bir değişimden geçtiğini görüyoruz. Bu hızlı ve pozitif değişim sürecine oda ve borsalarımızın dolayısıyla iş dünyamızın katkısı göz ardı edilemez. İş dünyamız bizim başarılarımızın baş aktörleridir. Bu toplantıda da iş dünyamızın öncülüğünde ülkemizin ve oda ve borsalarımızın yükselişi değerlendirildi. Sayın Birlik başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da belirttiği gibi bugün 5 yıldızlı ilk akredite olan odalardan birisi olarak 5 yıldızlı hizmet veriyor olmakla gurur duyuyoruz. Bu kalitede emeği geçen iş dünyamıza teşekkür ediyorum, onların layık olduğu üst seviyelerde hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.