Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) finansman desteği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla düzenlenen Nefes Kredisi için müracaatlar başladı.

Konu hakkında bilgi veren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ yaptığı açıklamada, TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların katılımıyla uygulamaya giren Nefes Kredisi vasıtasıyla SATSO üyelerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti.

Altuğ, “Odamız projeye aktardığı kaynak ile üyelerine finansman sağlamış olacaktır. KOBİ'lerin en büyük sorunlarından birisi finansmana erişim sıkıntısıdır. TOBB çatısı altındaki oda ve borsaların katılımıyla uygulamaya giren Nefes Kredisi vasıtasıyla üyelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefleyen Odamız, projeye aktardığı kaynak ile üyelerine finansman sağlamış olacaktır” dedi.

18 ay vadeli

Nefes Kredisi kullanmak isteyen firmaların 8 bankaya başvurulabileceğini belirten Altuğ, “Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Ziraat Katılım ile Vakıf Katılım Bankaları kanalıyla kullandırılacak olan kredilerde SATSO üyeleri öncelikle Oda'ya müracaat ederek faaliyet belgesi alacaktır. Bu belgeyle ilgili bankalardan birisine müracaat edecek olan üyelerimizin başvurusu banka tarafından değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanması halinde aylık 1,85 faiz oranı ile 18 ay eşit taksitli krediden yararlanabilecektir. Üst limiti 75 bin TL, olan nefes kredisinde, ilk 6 ay anapara ödemesiz (ilk 6 ay sadece faiz ödenecek), sonraki 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplamda 18 ay vadeli olarak krediler geri ödenecek. İnanıyorum ki kurumlar arası güç birliğinin sonucu olan bu kredi ile firmalarımız nefes alacaktır” şeklinde konuştu

Faaliyet Belgesi ile başvurulacak

Finansman ihtiyacı olan üyeler, 25 Eylül 2018 tarihi itibariyle SATSO’dan alacakları TOBB Nefes Kredisi için Faaliyet Belgesi ile projede yer alan bankalara başvurarak kredi talebinde bulunabilecekler.