Holding, Karasu ilçesinde kurmayı hedeflediği ve yaklaşık 800 Milyon Dolarlık (2.7 Milyar TL) bu önemli yatırımı için teşvik bekliyor. Kibar Holding Başkanı Ali Kibar yatırımla ilgili teşvik dosyasını Hükümete sunduklarını söyledi.

Karasu ilçesinde kuracakları fabrika için teşvik onayı alır almaz ilk kazmayı vuracaklarını belirten Ali Kibar; “İleri Teknoloji içeren çok stratejik yatırımı Sakarya’nın Karasu ilçesinde kurmayı hedefliyoruz. Üreteceğimiz Alüminyum, yerli otomobilden uçağa ve savunma sanayisine kadar birçok alanda kullanılacak. Böylece ülkemizin Alüminyum ithalatının bir kısmını ikame etmeyi planlıyoruz” dedi.

“Karasu; Türkiye’nin en büyük ekonomik ayağında biri olacak”

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “İstihdamı olumlu yönde etkileyeceğini düşündüğümüzde, Sanayileşme anlamında birçok Dünya çapındaki önemli şirketin Karasu’ya yeşil ışık yakmaları bizleri sevindiriyor. Kibar Holdingin İlçemiz Karasu ile ilgili yapmayı planladıkları yatırımlar, Bakanlığımızın planlaması ve Hükümetimizin büyük desteği ekonomik anlamda sıçramanın ve atılımın adıdır diye düşünüyorum. Kibar Holding, Savunma Sanayi ve Yerli Otomobilin İlçemizle ilişkilendirilmesi büyük kazanç olacaktır. Bu yatırımlar, Hükümetimizde desteği ile hayata geçirildiğinde Karasu Türkiye’nin en büyük ekonomik ayağında biri olacaktır” dedi.

“Türkiye’ye güveniyoruz”

Aynı zamanda Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Başkanı da olan Ali Kibar, Karasu’ya yapacakları yatırım hakkında şu ifadelere yer verdi; “Sanayileşme anlamında 2017 yılı iyi gidiyor. Birçok şirket, yılsonunda planlarının çok ötesinde pozitif anlamda iş çıktılarıyla karşılaşacak. Mesela biz geçen ay sonu itibariyle rekor sevkiyat rakamlarına ulaştık bu doğrultuda Türkiye ye güveniyoruz bizim gibi herkesin de güvenmesini istiyoruz. Yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.