Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuımebayev, Kazakistan’ın büyük bir pazara sahip olduğunu belirterek, “Türk şirketlerini bu pazarın içinde görmek istiyoruz” dedi.

İKİ DEV ARASINDA

Kazakistan’ın Rusya ve Çin gibi iki dev ülke arasında yer aldığının altını çizen Büyükelçi  Zhanseit Tuımebayev, “İki dev ülke arasında büyük bir pazara sahip olan Kazakistan’da, sizleri de görmek istiyoruz. Birçok yabancı yatırımcı bu pazardan yer kapmaya çalışıyor. Biz Türkiye için bir pencere açtık, sizlerde gelin bu pazarda yerinizi alın. Birkaç yıl sonra Kazakistan bölgenin en büyük pazarı haline gelecek. Son yıllarda Rus şirketlerin sayısında büyük artış oldu. Üretilmiş mala vergi yok. Yatırımcı için büyük kolaylık” dedi.

AYNI ŞEMSİYE ALTINDA

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Kazakistan ile aynı şemsiye altında kardeş ülke olduklarını söyledi.  Kazakistan’a Sakarya’dan ihracat yapan 6 firma olduğunu da kaydeden Başkan Kösemusul, “Biz aynı tarihten, aynı kültürden gelmiş, aynı dili konuşan ülkelerin insanlarıyız. Valimiz, belediye başkanımız ve işadamlarımız ile bir heyet yapıp en kısa zamanda Kazakistan’a gelmek isteriz. Bu dev pazarın içinde bizde yer almak isteriz” şeklinde konuştu.

MÜHÜR İŞLEMELİ KALEM

Ziyarette SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Cevherli, Mücahit Aslan, Turgay Çelik ve Özlem Doyuran da hazır bulundu. Ziyaret sonunda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Büyükelçi Zhanseit Tuımebayev’e günün anısına plaket ve çeşitli dokümanlar taktim ederken, Büyükelçi Tuımebayev’de, Başkan Kösemusul’a mühür işlemeli özel bir kalem ile Kazakistan Devlet Başkanı tarafından yazılan Kazakistan’ın gelişimini anlatan 5 ciltlik kitap hediye etti. Karşılıklı verilen hediyelerin ardından, Büyükelçi ve beraberindeki heyete yemek ikramında bulunuldu.