Söz konusu iade-i ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altuğ, Sakarya’yı her anlamda daha yaşanabilir seviyelere çıkarmak için hedefleri olduğunu belirterek, “İlimiz için güzel hayallerimiz, gerçekçi bir vizyonumuz var. bu hedeflerimize yürürken hep birlikte yol alacağız” dedi.

Başkan Altuğ ayrıca İstihdam Seferberliği 2019 programı ile ilgili de detaylı bilgiler vererek, “Ekonomide en önemli sorun, güvensizlik ve istikrarsızlıktır. Devletimizin sağladığı bu gibi desteklerle işletmelerin geleceklerindeki belirsizlikler de ortadan kalkacaktır. Böylelikle daha fazla yatırıma olanak sağlanmış olacak ki bu da kısa vadede ekonomimize bir artı getirecektir. İstihdam Seferberliği 2019, çok kapsamlı teşvikler içeriyor ve bu da istihdama katkı sağlayacak ve artıracaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin potansiyelinden emin olduklarını belirten Başkan Altuğ, “Devletimizin ekonomiyi kalkındırmada birçok teşviği var ve dahası da gelecektir. Biz de bütün kurumlar olarak ortaklaşa bir hareket içerisinde olacağız ve bu programları uygulayacağız.

Programın mottosu ‘Burası Türkiye Burada iş var.’ Biz de diyoruz ki; ‘Burası Sakarya burada iş var’. Bu teşviklerin anlatılması ve faydalanılması konusunda sadece iş dünyası değil hepimize büyük görevler düşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusunda ekstra hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilin önemli bir kurumu olduğuna dikkat çekerek, “SATSO’nun çeşitli kademelerinde yıllarca görev almış biri olarak iş dünyasının da desteği ile ilimize hizmet edeceğimize inanıyorum. İster siyasi anlamda ister sivil toplum örgütü anlayışıyla olsun hepimizin amacı, ilimize ve insanımıza en iyisini sunmak için gayret etmektir. 31 Mart seçimleri de istikrarın sürmesi anlamında büyük önem taşıyor. 1969 yılından beri ilk defa 4,5 yıl devam edecek seçimsiz bir döneme hazırlanırken tek gayemiz ülkemize hizmet etmektir. Siyasi ve ekonomik istikrar devam ettiği sürece kalkınma ve başarı kaçınılmazdır” ifadelerini kullandı.