İnşaat sektörünün Sakarya’daki durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunulan ziyarete 18. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Hüseyin Emanet, Adem Çalışkan, 34. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Kadir Savaş ve Yüksel Avşar iştirak etti.

Ziyarette Sakarya’da ciddi bir yapılaşma planı yapılması gerektiğini savunan meclis üyeleri, küçük parseller yerine eski binaların birleşerek büyük parseller üzerinde yeni binalar inşa edilmesinin daha sağlıklı bir kent görünümü açısından önemli olduğunu dile getirdiler.

Meclis Üyeleri, kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaparak konu ile ilgili panel düzenleme amacında olduklarını ve ir çalışma yürütmek istediklerini belirttiler. Üyeler ayrıca, kentsel dönüşüm konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini ve bu doğrultuda hep birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladılar.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise inşaat sektörünün ilimizin lokomotif sektörü olduğunun altını çizerek sağlıklı ve modern bir kentleşme için inşaat sektörünün desteklenmesi ve çağın gereklerine uygun bir şekilde çalışabilmesi için gereken alt yapının oluşturulmasının önemine değindi.

insaatcilar_satso_ziyareti2.jpg

Kösemusul konuşmasında; “İlimiz yapılaşma anlamında dikkatli bir şekilde ilerliyor var olan aksaklıkların giderilmesi ve kentsel dönüşüm gibi titizlikle üzerinde durulması gereken konular için de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yetkilerimiz ve sorumluluğumuz çerçevesinde destek olmak isteriz. Bu türlü önemli ve hayati önem arz eden konularda halkın bilinçlendirilmesi de bir o kadar önemlidir. Bu çerçevede üyelerimizin ve Sakaryalıların bu konulara daha vakıf bir şekilde yaklaşmaları amacıyla bilinçlendirme toplantıları ve paneller organize edilebilir” dedi.