Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, indirimin 3 ay daha uzatılmasının olumlu yansıyacağını söyledi.

Altuğ, “2018 yılında yaşanan döviz kuru yükselişine ve enflasyonun kontrol altına alınmasına ciddi katkıları olan ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele’nin 2019 yılında da aynı kararlılık ve güçlü bir şekilde desteklenerek devam edeceğine inanıyoruz. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenerek bu süreçten güçlenerek çıkmalıyız.
Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın yılsonunda süresi dolan KDV ve ÖTV indirimlerini yeni yılda 3 ay süreyle devam ettirmesine yönelik kararını hem iç piyasayı hem de enflasyonla mücadeleyi destek anlamında çok olumlu bulduğumuzu ifade ediyor ve kendisine teşekkür ediyoruz.
Yine bu çerçevede geçen sene üyelerimizden üretim ve istihdamda öne çıkan sektörleri desteklemek üzere vergi indirimleri talepleri gelmiş ve hükümetimiz de buna olumlu yaklaşarak 4 sektörde KDV ve ÖTV indirimlerine gitmişti.
Türkiye ekonomisi zorlu bir süreci geride bırakarak dengelenme ve istikrar yolunda önemli bir mesafe almıştır. İnanıyoruz ki, kamu ve özel sektör istişaresi ve koordinasyonuyla yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir.
Başta Sakarya iş dünyası ve SATSO olarak üzerimize düşen görevlerin farkındayız ve yerine getirmeye hazırız. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Ancak bunu ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.
2018’de yaşanan ekonomik sıkıntılarla mücadele anlamında başlatılan Enflasyonla Topyekun Mücadele çalışmalarını değerlendirdiğimizde; kurdaki düşüşle birlikte fiyatların da inmesi piyasalarda olumlu karşılanırken iç piyasaların canlanmasına da katkı sağladı.
Bu katkının Türk iş dünyası ve hükümetin destekleriyle devamlılığı neticesinde 2019 yılında da son derece olumlu sonuçları olacaktır.
Bu konuyu milli bir mesele olarak değerlendirdiğimiz takdirde ve elimizi her zamankinden daha fazla taşın altına koyduğumuzda, üstesinden gelebiliriz” dedi.