Girişimci adayları için, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında 2014 yılı için 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilmesi kararlaştırılmıştı. SATSO’ da düzenlenen girişimcilik eğitimleri ile bugüne kadar 375 kişi girişimci sertifikası almaya hak kazandı. Diğer taraftan Girişimcilik eğitimlerine katılan 50 Girişimci adayına da SATSO’da düzenlenen törenle belgeleri verildi. Belge almaya hak kazanan girişimci adayları KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden istifade edebilecekler. Ayrıca törende girişimci adaylarına, başarılı örnek girişimciler ve akademisyenler tarafından yeni ve sürdürülebilir işlerin oluşturulması ve tecrübe paylaşımı konusunda seminer verildi.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, girişimci adaylarının eğitim programları ile sayısının artırılması yanında istihdamın olduğu her alanda eğitim programı düzenlediklerini, girişimci sayısının arttırılması ile nitelikli işgücünün yetiştirilmesine de destek sağladıklarını ifade etti. Kaya, iş fikri olup ilave istihdama katkı sunacak olan girişimci adaylarını devam etmekte olan girişimcilik eğitim programlarına katılmaya davet etti.

girisimcilik_sertifika_toreni2.jpg

Sakarya KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz ise KOSGEB’in yeni teşviklerinden bahsederek iş planı hazırlanmasının önemli olduğunu, bu konuda da kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek belge almaya hak kazanan girişimci adaylarını tebrik etti.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul da sertifika töreninde bir konuşma yaparak, Sakarya’nın büyüdüğünü ve geliştiğini, önümüzdeki yıllarda bu büyüme ve gelişmenin daha hızlı olacağını belirtti. Kösemusul, Sakarya iş dünyası ve SATSO olarak yeni girişimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu ve onları destekleyeceklerini belirttiği konuşmasında, “2014 yılında 500 kişiye girişimcilik eğitimi verilmesi planladı. Programlara olan yoğun ilgi nedeniyle yılsonu gelmeden eğitimler tamamlanma noktasına geldi. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Sakarya’ya yeni girişimci ve yatırımcıların gelmesi ve tabiat harikası olan Sakarya’nın doğal bütünlüğünün korunarak gelişmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz” dedi.

girisimcilik_sertifika_toreni3.jpg