SATSO hem vizyonu gereği,  hem de üyelerden gelen değişim talebini karşılamak amacıyla yürütülen faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.

Bu doğrultuda, Sakarya’nın ihracat potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonu bu defa Ganalı iş adamları ile yapıldı.

Türk ve Ganalı özel sektör temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluş yetkililerinin bir araya gelerek; inşaat, mobilya, gıda, enerji, ilaç, kozmetik ve tekstil gibi çeşitli sektörlerde gerçekleşen görüşmelere Sakaryalı yaklaşık 30 firma ile Gana Heyetinden 10 firmanın katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk’ün iştiraki ile gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri neticesinde, iki ülke iş adamlarının ticari anlamda işbirliğini artırmaya yönelik verimli sonuçlar alınması bekleniyor.

Gana’lı iş adamlarının oldukça memnuniyet duydukları iş görüşmelerinin oldukça faydalı olduğu ticari ilişkilerin gelişmesi adına sonbaharda tekrar görüşülebileceği ifade edildi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyon Başkanı Ali İhsan Güneş, “İlimizin uluslar arası platformda en iyi şekilde temsil edilebilmesi, üyelerimizin yurtdışında iş hayatında yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ve rahat bir uluslar arası ticaret yapılabilmesini sağlamak amacıyla Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu olarak SATSO yönetimimiz ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. İkili iş görüşmeleri ile sektörlerimize potansiyel pazarlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla ikili iş görüşmelerinden ciddi verim alıyoruz. Devamlılığı için gayret edeceğiz” dedi.