Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Ekim ayı olağan toplantısında, yüzde 16,50 seviyesinde olan faiz oranı 250 baz puanlık bir indirimle yüzde 14’e düşürüldü. Böylelikle gerçekleştirilen son 3 toplantıda 3 büyük faiz indirimi yapılmış ve faiz 10 puan aşağıya çekilmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarını dile getiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, TCMB Para Politikası Kurulu'nun, Temmuz ayından bu yana toplamda 1.000 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirdiğini belirterek; “Merkez Bankası’nın yaptığı faiz indirimleri yeni yatırımların önünü açarak üreticimizin rekabet edebilirliğini güçlendirecektir. Yüksek faizler nedeniyle askıya alınan birçok yatırım bu gelişme sayesinde hız kazanacaktır. Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği faiz indirimlerinin ekonomi dünyasına hızlı yansıması için temennimiz, kredi faizlerinin de bu ivme ile hızlı düşüş göstermesi yönünde olup, bankacılık sektörünün üzerine düşen görevi yapmasını arzuluyoruz.

Yaşanan her faiz indirimi beklenenin üzerinde gerçekleşerek ekonomik gelişme ve yatırıma katkısı olacaktır. İş ve üretim dünyamızın yatırım ortamının düzenlenmesine yönelik atılan bu önemli faiz indiriminin devam ederek yatırımcılarımızın daha da destekleneceğine inanıyorum. İş ve üretim dünyası olarak üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinci ile üretmeye ve var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.