Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde çalışmalarını yürüten Kredi Garanti Fonu’nun Sakarya ayağındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Osman Murat Kıcıman, Sakaryalı KOBİ’lerin üretimlerini desteklemek adına gayret ettiklerini belirterek şunları dile getirdi:

2023 Türkiye ihracat hedefleri doğrultusunda Sakarya’nın payını arttırmak için her türlü Eximbank kredilerine yüzde yüz kefil olan KGF’nin sunduğu avantajlardan tüm ihracatçı firmalar yararlanabilir. Sakarya’da Eximbank Şubesi olmadığı için KGF devreye girerek önemli bir aracı kurum oluyor Sakaryalı firmalar için. Kredilere ulaşmak için yegane imkan durumundadır. Ayrıca, sanayicilerin taşınmazlarla ilgili expertiz raporlarında sıkıntı yaşamaları, tarla vasıflı yerlerin ve hisseli taşınmazların bankalarca teminat olarak kabul edilmemesi gibi sorunlar da KGF aracılığı ile aşılabiliyor. Kredi Garanti Fonu’nun bu çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na da teşekkür ediyoruz. ” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise bir ihracat merkezi olma yolunda ilerleyen Sakarya’nın ihracat oranını artırmak, firma sayısını çoğaltmak ve mevcut firmaların önünü açarak potansiyelini yükseltmek adına SATSO olarak gerekli tüm çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında ihracatçı firmalarımıza kılavuzluk etmek anlamında Odamız bünyesinde eğitim, seminerler düzenleyerek, çeşitli ulusal ve uluslar arası projeler üreterek ve çeşitlik etkinliklerle desteklemeye gayret ediyoruz. Çünkü hepimizin amacı tek o da Sakaryamızın ülkenin ihracatta parlayan yıldızı olmasını sağlamaktır. Hedefimize hep birlikte ilerlemeye devam edeceğiz. Bu anlamda Odamız bünyesinde çalışmalarını yürüten KGF’den tüm KOBİ’lerimizin faydalanmasını tavsiye ederiz.” dedi.