Hazırlanan Avrupa Birliği Projesi kapsamında, engelli vatandaşların kayıt dışı istihdamının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam, güçlü üretim ve daha yüksek ihracat hedefiyle yola çıkan ve güçlü bir proje ekibi oluşturarak son yıllarda önemli çalışmaları bir bir hayata geçiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bir Avrupa Birliği Projesi daha hazırladı ve Sakaryalılar Vakfı işbirliği ile çalışma hayatına kazandırmak için start verdi. Protokol imza törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik ve SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Engellilerin çalışma hayatı

İmza töreninde konuşan Salih Kılıç, projeyi Sakarya kaynaklı olarak hazırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kılıç, “Kayıt dışı çalışan engelliler için bu proje ile özel önlemler almış olacağız. Sosyal taraflar, STKlar, üniversiteler ve ilgili kurumlar işbirliğini güçlendirerek kayıt dışı istihdam sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Hedef; Türkiye geneli

Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik ise projenin Türkiye genelinde uygulanması hedefiyle hazırlandığını dile getirdi. Çelik, “Sakarya’mızın potansiyelini ülke geneline taşıyoruz. Bizimle işbirliği yaparak projenin sonuçlanmasında gayret gösteren Sn. Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sosyal sorumluluk projeleri sürecek”

Projenin çok önemli bir soruna dikkat çektiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, engelli vatandaşların sosyal hayata daha kaliteli adaptasyonunu sağlamak istediklerini dile getirdi. Başkan Kösemusul, "Her birey bir engelli adayıdır. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı daha kaliteli ve yüksek standartlarda olmalıdır. Bu anlayışla hareket ediyoruz. Sakaryalılar Vakfımızla birlikte bir AB Projesi hazırlayarak protokolünü imzaladık. Hayırlı olsun. SATSO olarak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.