Yeni yatırımın tüm şehri mutlu ettiği notunu paylaşan Toçoğlu, “BMC Fabrikası’nın İzmir’den Sakarya’ya taşınacak olması hepimizi mutlu etmiştir. Hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“4 bin yeni istihdam”

Başkan Toçoğlu takipçilerine şu mesajları paylaştı: “Sanayi araçları, otobüs, kamyon ve motor üretimi Karasu’daki 222 dönümlük alanda kurulacak yeni fabrikada gerçekleştirilecek. Yalnızca 1 milyar 300 milyon liralık dev yatırım değil; birbirinden önemli kuruluşlar da böylece şehrimize taşınmış olacak. Dev yatırım ilk etapta 4 bin kişiye yeni istihdam olanağı sağlayacak. Yan sanayilerin de şehre gelecek olmasıyla bu rakamın 30 bine yaklaşacağını öngörmekteyiz.”

“BMC bereketiyle geliyor”

“Tüm bunlar yeni yatırımların da devamlılığına işaret etmekte. İfade ettiğimiz gibi: BMC Sakarya’ya bereketiyle geliyor. Sektörde faaliyet gösteren diğer firmalar da Sakarya’da yatırım yapmak için adeta yarışa girecekler. Temennimiz bu olumlu tablonun şehrimizi yerli otomobil üretimi konusunda daha da öne çıkarmasıdır. Yerli otomobil üretimi konusundaki iddia ve hedefimiz aynı heyecanla sürmektedir. Yerli otoda Sakarya’nın farkı ortadadır. Güzel gelişmelerin yakın olduğu inancını taşıyoruz.”

“Yerli otoda Sakarya farkı”

“İnşallah yeni yatırımla Sakarya otomotiv sanayinde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri konumuna da erişmiş olacak. Sakaryamızın BMC’yle birlikte milli üretim ve otomotiv şehri olarak anılacak olması bizleri ayrıca heyecanlandırmaktadır. Biz her zaman çevreci sanayi kuruluşlarıyla nitelikli istihdam ve katma değerli yatırımların şehrimizle buluşmasından yana olduk. Sakarya’nın büyümesi: yatırım, nitelikli eğitim, kapasite kullanımı ve yeni iş imkânlarının oluşturulmasıyla mümkün olabilir.”

“Çevreci ve kontrollü sanayileşme”

“Şehrimiz tarımda ne denli merkez bir konuma sahipse, sanayi, turizm ve diğer başlıklarda da kendine özgü bir yer edinmelidir. Çevreci ve kontrollü sanayileşme tüm parametrelerde Sakarya’nın gelişmesine itici bir güç teşkil edecektir. Çevreci teknolojileri öne çıkaran sanayi kuruluşlarıyla Sakarya büyümeye devam edecek, Sakaryalı kazanacaktır. BMC’nin Sakarya’ya taşınacak olması bölgemizin de yıldızını parlatmaya devam edecektir. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”