Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki demiryolu işbirliğini güçlendirmek amacıyla Türkiye’ye gelen ZFBH (Bosna Hersek Demiryolları) Genel Müdürü Nijaz Puzic, beraberindeki heyetle TÜVASAŞ (Türkiye Vagon Sanayi A.Ş) Genel Müdürü Erol İnal’ı ziyaret etti.

Türkiye’yi kendi evleri gibi gördüklerini belirten Bosna Hersek Demiryolları Genel Müdürü Nijaz Puzic, TÜVASAŞ ile her türlü ortaklık ve işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Nijaz Puzic, demiryolu sektöründe iyi bir seviyeye ulaştıklarını ve TÜVASAŞ ile ortak projeler üretip birlikte çalışmak istediklerini kaydetti.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında yüzyıllar öncesine dayanan kardeşliğin iki ülke ilişkilerini her gün biraz daha güçlendirdiğini ifade eden TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal, Bosna Hersek Demiryolları ile işbirliği yaparak bu kardeşlik bağlarını daha da pekiştirmek istediklerini söyledi.

ZFBH ile demiryolu sektöründe edindikleri bilgi ve tecrübeleri paylaşmaktan onur ve mutluluk duyacaklarını vurgulayan Erol İnal, karşılıklı işbirliği imkanlarının araştırılması ve hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmenin ardından ZFBH Genel Müdürü Nijaz Puzic ve beraberindeki heyet, TÜVASAŞ’ı gezerek fabrikanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi aldı.