Beyaz eşya ve mobilya sektörüne nefes olan ÖTV ve KDV indirimi tüketiciler için de büyük avantajlar sunuyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu beyaz eşya ve mobilya sektör temsilcilerinin oluşturduğu 9. Meslek komitesi mobilyada KDV ve beyaz eşyada ÖTV indiriminden tüketicilerin faydalanması için yeniden duyuruda bulundu.

“30 Eylül’de sona eriyor”

Komite adına açıklamada bulunan 9. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kulaksız şunları dile getirdi: “2017 yılı başından bu yana sektörümüzü canlandıran KDV ve ÖTV indirimleri 30 Eylül’de sona eriyor. Zaruri ihtiyaçların başında gelen mobilya ve beyaz eşyada uygulanan indirimlerden tüketicilerimizin süre dolmadan faydalanmasını öneriyoruz. Tüketicilerimizin bu fırsatı iyi değerlendirerek sıfır ÖTV ile ihtiyaç olan beyaz eşya alışverişlerini yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca mobilyadaki yüzde 8’lik indirim de büyük avantaj sağlıyor. Biz tüketicilerimize, 30 Eylül’de sona erecek olan bu indirim fırsatını kaçırmayın diyoruz.”

“Tüketiciler fırsatı değerlendirsin”

Komite toplantısında bir araya gelen komite üyeleri; Beyaz Eşya ve mobilya ticaretinin canlanmasını sağlayan beyaz eşyada ÖTV ve mobilya sektöründe KDV indiriminin tüketicilere de büyük kolaylık ve alışveriş esnekliği sağladığını vurgulayarak ekonominin canlanmasına yönelik alınan bu önemli kararların sektörde cansuyu etkisi yarattığını, sektör anlamında ciddi bir aşama olduğunu dile getirdiler.

Komite Başkanı Mustafa Kulaksız, Komite ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Arslan, Komite Başkan Yardımcısı Erol Çiçek, 9. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Bünyamin Müftüoğlu’nun iştirak ettiği komite toplantısında, “Hükümetimize ticareti canlandırmak adına bu sektörümüzde yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Nezdimizde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Tüketicilerimizin bu indirim süresi dolmadan yararlanmalarını önemle tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.