Başkan Akdardağan, “31 Ekim tarihinde TBMM’ye gönderilen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Kanun Teklifinin içerisinde görüşülmeye başlanan sigara satışlarının ‘Kara kutu’, ‘Kara dolap’ içerisinde yapılması uygulaması esnafa ek maliyet getirecektir” dedi.

Ülke genelinde 200 bin, Sakarya’da ise yüzlerce bakkal ve bayiinin bu uygulama ile zor duruma düşeceğini belirten Başkan Akdardağan, “Kanun Teklifinde yer alan “kara paket” ve “kapalı dolap” uygulaması hali hazırda ekonomik zorluklar boğuşan esnafımızı iyice zor duruma düşürecektir. Tasarının yasalaşması ile birlikte bakkallarımız ve bayilerimiz kara kutu ve dolaplar yaptıracak ve bu da binlerce lira ek maliyet getirecektir. Bu durum karşısında esnafımız ne yapacağını kara kara düşünür hale gelmiştir” dedi.

Bakkal ve bayi esnaflarının sesi olarak; TESK nezaretinde diğer illerin oda başkanlarıyla talepte bulunduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Bu uygulama hayata geçtiğinde, enflasyon ve zamlarla savaşan esnafımız çaresiz kalacak ve masrafları artacaktır. Kaçak sigara satışı oranlarını düşürmeye başladığımız son birkaç yılda eğer bu uygulama hayata geçerse yeniden artış yaşanacaktır. Kaçak sigaradaki artış terörü finanse edecek, yine ülkemiz, ekonomimiz ve esnafımız kaybedecektir. Sigara tüketimini gerçek anlamda azaltacak, yüzbinlerce bakkal esnafının ekonomik gelirini etkilemeyecek düzenlemenin oluşturulması için, ilgili maddelerin çıkarılması ve tüm paydaşların görüşlerinin yeniden alınması bekliyoruz” diye konuştu.