Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) işaret etmesiyle Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu bir çalışma başlatmıştı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyasının bu milli yatırımı başarıyla tamamlayacağını dile getirmişti. Yerli otomobilin ilk gündeme geldiği günden itibaren yatırımı Sakarya’ya isteyen ve çalışma başlatan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, milli yatırımın yeniden gündeme gelmesi ile çalışmalarını hızlandırdı.
 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Toyota Türkiye Genel Müdürlüğü görevinde başarısı ile dikkat çeken otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Orhan Özer ve milli motor üretimi için çalışmalar gerçekleştiren Sakarya TEKNOKENT üyesi mühendislerle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelmişti.

 
Başkan Kösemusul şimdi de Orhan Özer ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’i ziyaret etti. Kösemusul, ziyaretlerde SATSO’nun çalışmaları ve yerli otomobil yatırımı için Sakarya’nın avantajlarını anlattı. Başkan Kösemusul ayrıca Orhan Özer ile Bakan Özlü’ye yerli otomobil organizasyonu ile ilgili hazırladıkları raporları sunarken ziyaretlerle ilgili değerlendirmede bulunarak, “73. Genel Kurul’da Sn. Cumhurbaşkanımıza yerli oto ile ilgili talebimizi ve çalışma yaptığımızı arz etme fırsatım olmuştu. Daha sonra TOBB Başkanımıza çalışmalarımızı anlattık. Şimdi de Sn. Bakanımıza ve Bakan Yardımcımıza dosyalarımızı sunduk. İlgileri için kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya için yola çıktıklarını belirten Kösemusul, Milli Tank ve Milli Trene ev sahibi olan Sakarya’nın milli ve yerli otomobil için en doğru adres olduğunun altını çizdi. Başkan Kösemusul, “Sakarya’mız 100 yıllık tecrübesi ve nitelikli istihdamıyla otomotiv şehridir. Karasu Limanı ve ulaşım ağları ile lojistik avantajları olan, sıfır hata politikası ile kaliteli üretimler gerçekleştiren nitelikli istihdama sahip, her geçen gün rekor kıran ihracatı ile ülkenin büyüme rakamlarına en çok katkı yapan illerden olan Sakarya’mızda, yerli otomobil için yerimiz, organizasyon için önerilerimiz, üretim için tecrübemiz var. Her anlamda hazırız. Karar vericilerin ve üretimi yapacak babayiğitlerin Sakarya’mızı tercih edeceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.