Yıl içerisinde kuruluş faaliyetlerine başlanan ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) çatısı altında faaliyet gösterecek olan Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği, Sakarya’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla tanışma programı düzenledi. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Sapanca Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Yılmazer, iş adamları ve basın mensupları katıldı. Sakarya GİAD Kurucu Başkanı Gökhan Korkmaz’ın derneğin kuruluş amacı ve faaliyet alanları hakkında yaptığı konuşma ile başlayan programda, TUGİK Genel Başkanı Erkan Güral ise konfederasyonun faaliyetlerinden bahsetti.

Sivil toplum kuruluşlarının çoğalması, yükselmesi ve aklı başında işler yapmasının bir ülkenin kalkınması için son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan İslam, "Genç girişimciler, iş adamları bir ülkenin ekonomik ve sosyal politikaları, o ülkenin gelişmesi, hatta o şehrin gelişmesi açısından son derece önemlidir. Biz hem Sakarya’da hem de Türkiye’de son 13 yılda bu uyumu yakaladığımız için son derece memnunuz. Çünkü Türkiye’de son 13 yıl içerisinde yaşanan ekonomik gelişmeleri ve istikrarı en iyi bilen ve kendi işlerinde bu büyümenin faydasını gören yatırımcılar, iş adamları, girişimciler sizlersiniz” diye konuştu.

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini de eleştiren Bakan İslam, Türkiye’de ekonomik anlamda barutun bitmemesi için, süratle büyümenin devam etmesi için en önemli şartın istikrarın devam etmesi olduğunu söyledi.

Program sonunda Bakan İslam’a kara kalem ile çizilmiş resmi hediye edildi.