Çalıştaya katılan Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, sonuç bildirgesini değerlendirdi. Akdardağan, kaçak ürünlerle hız kesmeden mücadele etme, milyarlarca lira ekonomik kayba ve organize suç örgütlerinin finans kaynağı olan kaçak sigaraya karşı ortak akıl ile eylem planı oluşturulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

150 bakkal odası başkanı ile Çalıştayda ortak bildirgeye imza attıklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in önderliğinde geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek yeni bir yol haritası belirledik. Kaçak ürünlere karşı başlatılan mücadele de aldığımız yol ve hedeflerimizi ele aldık. Genel Başkanımızın da dediği gibi kararlılıkla yürütülen mücadele sonucunda yüzde 20'lerden, bu yıl yüzde 11,7'ye kadar gerileyen kaçak sigara seviyesi, maalesef tekrar yükselişe geçerek yüzde 13,3'e ulaşması esnaflarımızı tedirgin ediyor” dedi.

Akdardağan, “Zorlukları ve sıkıntıları tüm esnafımız ile beraber aşacağız. Birlik ve beraberlikle bu sorunun üstesinden gelmeye kararlıyız. TESK öncülüğünde önümüzdeki dönemde, yetkililere ve STK’lara, kaçak ve sahte ürünler nedeniyle oluşan ekonomik kayıplar ve vatandaşın karşı karşıya kalacağı riskleri aktarmayı sürdüreceğiz. Valilik ve kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliğimizi daha da arttıracağız” diye konuştu.

Çalıştay sonucunda kaçak ürünler ile mücadeleye olan inançlarını gösteren bildirgeye de imza attıklarını belirten Başkan Akdardağan, “Kaçağın ekonomimiz kadar, sağlığımıza da vurduğu darbeyi halkımıza çok iyi anlatacağız. Yeni yılda esnafımızı ve vatandaşımızı bu beladan kurtarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.