SATSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında İstihdam Seferberliği 219 Programı ile ilgili detaylı bilgi veren Başkan Altuğ İstihdam Seferberliği Programını oldukça önemsediklerini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının ardından TOBB'un "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği 2019" programını yürekten desteklediklerini belirtti.

İş verenlere yeni istihdam alımlarında ciddi destek sağlanacağını ve işverenin yükünü hafifletecek teşviklerin açıklandığını dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güveniyoruz. İş dünyası olarak bugün olduğu gibi yarın da güçlü ve önde bir Türkiye için hep birlikte gayret etmeliyiz.  İstihdama yönelik devlet destekleri, işletmelerimiz için bir fırsattır. Bu tarihi desteklerden üyelerimizi faydalanmaya davet ediyoruz.

Açıklanan teşvik paketi iş dünyasının elini güçlendiren ilerlemesinin önünü açan niteliktedir. Bunlar; Yeni istihdama ücret desteği, yeni istihdamın SGK prim ve vergisine destek, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, düzenli ödemeye devamlı destek, kalkınmaya ilave destek, önce işbaşı eğitim sonra istihdam desteği, ihtiyacınıza uygun nitelikli işgücü eğitimine tam destek programları şeklindedir” dedi.

“Sakarya yine fark yaratacak”

Sakarya’nın İstihdam Seferberliğine katkı sağlayarak bu fırsatın farkında olan bir iş dünyasına sahip olduğunu belirten Başkan Altuğ ayrıca,  “Sakarya iş dünyası başarısı ve mücadelesi ile her zaman dikkat çekmiş; güçlü duruşunu net bir şekilde göstermiştir. İnanıyorum ki;  Sakarya iş dünyası, destek ve teşviklerden yararlanarak daha çok üretecek,  istihdam sağlayacak ve fark yaratacaktır” şeklinde konuştu.

SATSO üyelerini İstihdam Seferberliğine katılmaya davet eden Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Üretim yapan bir nüfus güçlü bir ekonomi ortaya çıkartacak, İstihdam kampanyasına katılın, bu tarihi desteklerden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak hem işinizi geliştirin hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye geleceğine yatırım yaparak kazanan siz olun. Hükümetimiz tarafından KOBİ'lere, sanayicilere ve tüccarlarımıza yönelik ciddi adımlar atılıyor. İstihdamın artırılmasına yönelik atılan adımları son derece olumlu buluyoruz. Üyelerimizi, bu desteklerden faydalanmaya, artı istihdam sağlamaya davet ediyoruz.

Yeni İstihdam Teşvikleri hakkında üyelerimizi bilgilendirmek üzere 5 Mart Salı günü saat 14.00’te Odamızda bir toplantı düzenleyeceğiz. Teşvikler hakkında detaylı bilgiler verilecek ve İŞKUR İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü yetkililerinin sunumuyla düzenlenecek toplantımıza tüm üyelerimizin katılmasını önemle tavsiye ederim” dedi.