1957’den bu yana esnafı bankalara veya yüksek faizli kredilere muhtaç bırakmadan kredilendiren bir kurum olduklarını ifade eden Balaban, “Adapazarı esnafını 1957 yılından beri kredi yönünden en iyi şekilde destekliyoruz. 2009 yılından beri her yıl daha yüksek kredi vereceğimizin sözünü tutuyoruz. 2013 yılında 371 esnafımıza 20 milyon kredi vermiştik. 2014 yılında ise 402 esnafımıza 22 milyon kredi verdik. Kooperatif olarak verdiğimiz krediler diğer kredi kurumlarından devlet destekli olduğu için daha düşük. Yüzde 5 yıllık faizle esnafımıza 1 yıldan 5 yıla kadar vadeli kredi veriyoruz” diye konuştu.

Esnafın krediye olan ilgisinden de bahseden Başkan Hayri Balaban, “Esnafın krediye olan ilgisi oldukça fazla. Kooperatifimizin verdiği düşük faizli krediyi esnaf raflarını doldurmak için, işini büyütmek için kullanıyor ve yoğun bir talep gösteriyor. Bunun en önemli sebepleri arasında kredi faizinin düşük olması ve vadenin uzak olmasıdır. Esnaf Kredi Kooperatifi esnafın aile kurumudur” dedi.

Esnafın kooperatiften kullanacağı kredi limitinin 150 bin TL olduğunu, iş yeri, ekipman ve araç alımlarında 250 bin TL’ye kadar kredi verebildiklerini belirten Balaban, ssnafın borcu zamanında ödeme konusunda hoşgörülü olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. /İHA