Sakarya Defterdarı Ali Sormaz ile Ferizlili yatırımcı Hidayet Sucu arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında hazineye ait 139 dönümlük arazi Hidayet Sucu tarafından 30 yıllığına kiralandı. Hidayet Sucu’nun 139 dönümlük arazide organize hayvancılık tesisi kuracağı öğrenildi.

Sakarya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişimi ve istihdamı için Sakarya Defterdarlığı, paydaş kuruluşlarla hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması ve yatırımcılara tahsisi doğrultusunda Ferizli İlçesinde 139 dönümlük bir araziyi organize hayvancılık yapılması için 30 yıl süreliğine yatırımcı Hidayet Sucu’ya irtifak hakkı tahsis edildi.

30 yıllığına kiralanan 139 dönümlük arazi için Sakarya Defterdarı Ali Sormaz ve Ferizlili yatırımcı Hidayet Sucu arasında protokol imzalandı.

Ferizli’nin Gölkent Beldesi Ahmet Çavuş Mahallesi’nde bulunan 139 dönümlük hazine arazisini yıllık 46 bin TL’ye 30 yıllığına kiralayan Hidayet Sucu’nun arazide 200 adet manda yetiştireceği öğrenilirken, yıllık 46 bin TL’nin 30 yıl boyunca tefe/tüfe oranında artacağı kaydedildi.

Sakarya Defterdarı Ali Sormaz imzalanan protokolün ilimizdeki hayvancılığa katkı sağlaması açısından önemli olduğunu belirterek; “Hem Hazine arazimiz 30 yıl boyunca devlete kazanç sağlayacak hem de Sakarya’mızın hayvancılığına katkıda bulunulmuş olacak örnek bir protokol imzaladık. Hayırlı olsun” dedi.