Günlük yaşantımızda çok önemli bir rol oynayan zabıtanın görev, yetki ve sorumluluk alanını öğrencilere anlatmak ve vatandaşların zabıtayla birebir iletişime geçebilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan ilk etkinlik Eser İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi.

Sezer “Zabıta sorunların çözümü demektir”

Zabıtanın görevlerinin anlatıldığı etkinlikte Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Eser İlkokulu Müdürü Ayhan Şükrü Turan ve sınıf öğretmenleri de yer aldı. Zabıta çalışanlarının ilçe sakinlerinin huzuru için görev yaptığını kaydeden Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Vatandaşımız, esnafın huzurunu ve hakkını korumak için ekiplerimiz özveriyle hareket ediyor. Adapazarı  Belediyesi olarak halkın ve esnafın sorunlarını çözen bir belediye olmak için gayret ediyoruz. Zabıtamız üzerine düşen görevini bayram demeden, yağmur çamur demeden özveriyle yerine getiriyor. Zabıta sorunların çözümü demektir. Bu açıdan zaman zaman sıkıntılı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu tarz durumlarda mutlaka zabıtayı arayın” diye çocukları bilgilendirdi.

“Zabıtayı arayın”

Adapazarı Belediyesi Zabıta komiseri Musa Şahin toplantı öncesi yaptığı konuşmada çocukların kentle ilgili daha bilgili yetişmeleri için farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. Şahin, “Her zaman çevrenizde gördüğünüz zabıtaların hangi hizmetler verdiğini öğrencilerimizin öğrenmesini istedik” dedi. Zabıtanın görev ve sorumluluk alanına giren hizmetlerinden de bahseden Şahin, “Hizmet alanımız içinde en önemlisi halkın sağlıklı ürünler alabilmesi geliyor. Sizler de çevrenizde özellikle seyyar satıcılarla mücadelemizde bize yardımcı olun. Seyyar satıcıların sattığı ürünlerin kontrolü mümkün olmadığından sağlıksız olabilir. Bu tür satış yapmak isteyenlerden asla alışveriş yapmayın. Okul kantinlerinizde satılan gıdaların üzerindeki son kullanma tarihlerine mutlaka bakın. Sizlere göre yanlış olan bir şey varsa mutlaka zabıtayı arayın“ diye çocukları uyardı.

Zabıtanın görevlerinin anlatıldığı “Zabıtayı Tanıyalım” etkinliğini ilgiyle izleyen öğrencilere içinde çikolata, kalem, defter, bileklik ve broşür bulunan çanta hediye edildi. Adapazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu eğitici programlarla çocuklukta başlayan bilgilenme ve eğitim çalışmaları ile bilinçli toplumun ilk adımları atılmış olacak.