15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ tarafından dershane ve yurt olarak kullanılan bina, devlet tarafından el konulduktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmişti. Bina, yapılan çalışmalardan sonra okula dönüştürüldü ve Yunus Emre İHL Ortaokulu olarak, düzenlenen törenle yeniden hizmete açıldı.
Açılış nedeniyle düzenlenen törene Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.



 “Akyazı yeni bir eğitim yuvası kazandı”
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, okulun açılışı öncesi yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016’da Paralel Devlet yapılanması FETÖ tarafından yurt olarak kullanılan bu binaya önce kayyum atanmıştı. Şimdi bu binada devletimizin öğretmenleri tarafından dini bilgiler, dersler, güzel eğitimler verilecek. Her şeyden önemlisi çocuklarımız zihinleri karartılmadan eğitim alabilecek. Akyazı’mız yeni bir eğitim kurumu daha kazandı” dedi.



Açılış kurdelesi dualarla kesildi
Açılış kurdelesi kesilmeden önce Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir açılışa katılanlara topluca dua ettirdi. Ardından Yunus Emre İHL’nin açılışı ilçe protokolü tarafından birlikte gerçekleştirildi.

Başkan Akcan’a öğrencilerden sevgi seli
Yunus Emre İHL’nin açılış kurdelesini kestikten içeri giren Başkan Akcan’a öğrenciler büyük sevgi gösterisinde bulundu. Öğrenciler Başkan Akcan’la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.