Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan ve beraberindeki oda başkaları ile Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, şube müdürleri ve Erenler eğitim bölgesi okul müdürleri; Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi alanında hizmet vermek üzere hazırlanan laboratuarın açılışı nedeniyle okulda düzenlenen etkinliğe katıldılar. İlk olarak Okul Müdürü Alim Oktar ve Müdür Yardımcısı Esin Yalçin tarafından okulda bulunan mesleki eğitim alanları ve faaliyetleri hakkında kısa bir brifing alan SESOB Başkanı Hasan Alişan ve oda başkanları, toplantıda mesleki eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Avrupa’da öğrencilerin çoğunun mesleki eğitime yönelirken, ülkemizde bu oranın istenen düzeyde olmadığına dikkat çeken Alişan, “Şehrimiz Sakarya, faaliyet gösterilen üretim alanları açısından çeşitlilik gösteriyor. Öğrencilerimizin mezun olduklarında iş bulabilecekleri birçok işletme mevcut. Üstelik çalışanlarımız için şartların daha iyi olması için de kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Eğer ailelere mesleki eğitimin önemini ve değerini daha iyi anlatırsak, yönlendirme konusuna Avrupa’da olduğu gibi erken yaşta başlarsak; mesleki eğitime katılma oranını da yükseltebiliriz. Yine bugünkü toplantıda bunun için okullarımızın eğitim şartlarını da iyileştirmemiz, bugüne kadar verdiğimiz desteği arttırarak devam ettirmemiz gerektiğini anladım” değerlendirmesinde bulundu.

Oda başkanları da, gerek eğitim sürecinde gerekse staj döneminde üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini belirterek, bazı somut öneriler getirdiler.


Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, okulda düzenlenen toplantıda yapılan fikir alışverişinin, meslek örgütleriyle meslek okulları arasında daha yakın bir ilişki kurulmasının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne katılımlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti. Toplantıdan sonra SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten ile birlikte, Kimya Teknolojisi Alanı öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek üzere, tasarımı bölüm öğretmenleri tarafında yapılan kimya laboratuvarının kurdelesini keserek hizmete açtılar. SESOB heyeti ve okul müdürleri, kimya laboratuarını gezerek, burada yapılacak eğitim çalışmaları hakkında bilgi alırken; laboratuarı her açıdan beğendiklerini belirttiler. Okuldan ayrılmadan önce SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi alanını da ziyaret ederek, atölyede bulunan öğrencilerle kısa ve keyifli bir sohbette bulundu.