Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Marmara Bölgesi Kimyagerler Derneği arasında sosyal ve bilimsel işbirliği protokolü yapıldı.

Kimyagerler Derneği Genel Başkanı Ahmet Aktaş ve derneğin Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İkram Cengiz, ilk olarak okuldaki laboratuvar ortamlarını gezip, kimya teknolojisi alan öğretmenleri Mukadder Yiğit ve Osman Ada’dan gerekli bilgileri aldıktan sonra, alan öğrencileriyle de tanışma toplantısı yaptılar. Daha sonra Okul Müdürü Alim Oktar ile birlikte törene geçilerek hazırlanan protokol imzalandı.

“Kimya alanında eğitim gören öğrencilerin daha nitelikli ortamlarda, iyi bir eğitim alması için her türlü desteği sunmayı dernek olarak sorumluluk addediyoruz” diyen Kimyagerler Derneği Genel Başkanı Ahmet Aktaş, protokolün amaçlarını ise “Okulun, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek” şeklinde açıkladı.

Okul Müdürü Alim Oktar ile alan öğretmenleri, Kimyagerler Derneği’ne sundukları destekten dolayı teşekkürlerini ileterek, protokolün öğrenciler açısından olumlu sonuçları beraberinde getireceğini ifade ettiler.