Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim-öğretim yılının açılış programına 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ni kutlayarak ve darbe girişiminde şehit olanları anarak başladı.
 
Sunuculuğunu okul öğretmenlerinden Meriç Sayar’ın yaptığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan programın takip edildiği etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz şehitleri için Fatiha suresinin okunması ve okul müdürü Alim Oktar’ın konuşmasıyla devam etti.
 
“Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır” ifadeleriyle kullanarak öğrencilere seslendi.

 
Oktar konuşmanın devamında, “Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı. Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk... Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti” diyerek, yeni eğitim-öğretim yılında, tüm öğrencilerden aynı şuur ve ruh ile derslerine devam etmelerini istedi.
 
Programda ayrıca okul öğrencileri tarafından Nazım Hikmet’in Davet, Necip Fazıl Kısakürek’in “Şarkımız Bizim” ve Orhan Şahin Gökyay’ın “Bu Vatan Kimin” adlı şiirleri okundu.