İlimizde 730 okulda 180 bin öğrenci dersbaşı yapacak. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk hafta çeşitli etkinlikler yapılacak.
Atatürk Anıtı’nda Çelenk Sunma
Okulların açıldığı ilk gün (19 Eylül Pazartesi) Saat 10.30’da Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda Çelenk Sunma Töreni düzenlenecek. 21 Eylül Çarşamba Günü Saat 11.00’de  Serdivan Mehmet Zorlu İlkokulu’nda İlköğretim Haftası Açılış Programı gerçekleştirilecek.
İl Protokolünün katılacağı programda; Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, “Okula Hoş Geldiniz” çiçeğinin sunulması, Protokol Konuşmaları, Şiirlerin Okunması ve Gösteriler yer alacak. Ayrıca hafta içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı düzenlenecek.
İlk Ders “15 Temmuz”
Okullarda ilk dersin konusu “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” temasıyla öğrencilerin seviyelerine uygun şekilde etkinlikler yapılacağını belirtti. 15 Temmuz’un öneminin anlatılacağı etkinlikler eğitim yılı boyunca devam edecek.
Yarıyıl 20 Ocak’ta
19 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısı 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. 23 Ocak-3 Şubat 2017 tarihleri arasındaki yarıyıl tatilinin ardından İkinci Kanaat Dönemi 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.
Kuntoğlu’ndan Mesaj
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğretmenlere, velilere, öğrencilere ve tüm Sakaryalılara yönelik bir mesaj yayınladı. Kuntoğlu mesajında; "Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken birçok öğrencimiz bir üst sınıfa geçmenin, bir kısım öğrencimiz de artık kalem tutmanın, ortaokullu, liseli ya da üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bizler de çocuklarımızın heyecanlarını yüreğimizde hissediyoruz. En uzun yolculuklar bile ilk adımın atılmasıyla başlar. Ve unutmamalıdır ki iyi başlamak, bitirmenin yarısıdır. Eğitim alanındaki her uğraşımız, bir gelecek inşasıdır. Geleceği inşa etmek, en az geçmişte verdiğimiz bağımsızlık savaşı kadar, 15 Temmuz'da verilen demokrasi mücadelesi kadar önemlidir. Bu yönüyle ülkemizi, aydınlık ve güzel yarınlara, her yönüyle güçlü, imanlı gençler taşıyacaktır. Bu necip millet, aydınlık geleceğini karartmak isteyen hainlere asla fırsat vermeyecek, hiçbir güç ülkemizi müreffeh yarınlara giden yoldan döndüremeyecektir. 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın, beraberinde ülkemiz, ilimiz için artan başarılar, güzellikler, iyilikler ve hayırlar getirmesini temenni ederim" ifadelerini kullandı.