Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Şubat ayı programı kapsamında “Yedi Köyün Yargıcı” isimli bir tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriye çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler içerisinde yer alan “Tiyatro Buluşmaları” kapsamında “Yedi Köyün Yargıcı” isimli bir tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriye çocukların ilgisi büyük oldu. Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği, Sönmez Atasoy’un yazdığı, Melih Düzenli’nin yönettiği ve oyunculuklarını Ahsen Gül Ever, Cemal Aldiç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Ozan’ın yaptığı “Yedi Köyün Yargıcı” isimli oyun, çocuk sanatseverlerle buluştu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden yapılan açıklamada, etkinliklerin önümüzdeki günlerde de tüm hızıyla devam edeceği belirtildi.

“Yedi Köyün Yargıcı” adlı çocuk oyununun konusu ise şöyleydi: Oyun, köy seyirlik geleneğinden yola çıkarak, müzik ve dans içeren zengin folklorik motiflerimizin yer aldığı görsel bir şölen. “Yedi Köyün Yargıcı”, herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille anlatıyor. Ayrıca, doğruluk, dürüstlük, kardeşlik, anlaşma ve uzlaşmanın önemi gibi kavramlar çarpıcı olarak vurgulanıyor.