Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan ‘Trafikte Önce Can Güvenliği Resim, Afiş Tasarım ve Kısa Film Yarışması’ için başvurular devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenen yarışmaya öğrencileri davet etti.
 
İlkokul ortaokul ve lise kategorileri
Sakarya’da bulunan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kendilerine ait kategoriden yalnızca bir proje ya da eser ile yarışmaya katılabileceklerini söyleyen Pistil, “İlkokul öğrencilerimiz ‘resim’, ortaokul öğrencilerimiz ‘afiş tasarım’, lise öğrencilerimiz ise ‘kısa film’ çalışmaları ile yarışmamıza katılabilecekler. Daha önceden yerel ve ulusal düzeyde gerçekleştirilen yarışmalara katılan projeler/eserler yarışmaya kesinlikle katılamayacaklar. Katıldığı tespit edilen eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır” ifadelerini kullandı.
 
‘Trafikte Can Güvenliği’
Yarışma başlıklarının ana temasının ‘Trafikte Can Güvenliği’ olacağını ifade eden Pistil, “Öğrencilerimiz alt başlıklarda trafik kuralları, trafik işaret ve işaretçileri, emniyet kemeri kullanımı, okul servislerinde can güvenliği, toplu taşıma araçlarında güvenli yolculuk gibi konuları işleyebilir. Resim kategorisinde yarışacak projeler bireysel hazırlanmış resimler olmalıdır. Resim kağıtlarının 35x50 boyutlarında olması gereken bu kategoride sadece ilkokul öğrencilerinin projeleri/eserleri değerlendirmeye alınacaktır”diye konuştu.
 
Yalnızca slogan ile başvuru kabul edilmeyecek
Pistil, “Afiş tasarım kategorisinde yarışacak projeler/eserler bireysel hazırlanmış afiş ve sloganlar olacak ve afişler 35x50 boyutlarında olacaktır.  Bu kategoride yalnızca ortaokul öğrencilerimizin projeleri değerlendirmeye alınacaktır. Sloganlar afişle birlikte kullanılacak, hazırlanan afişlerin bilgisayar ortamında hazırlanmış örnekleri taşınabilir bellek ya da CD/DVD ile teslim edilecekir. Yalnızca slogan ile başvuru kabul edilmeyecektir. Kısa film kategorisinde yarışacak projeler ise en fazla 3 kişiden oluşacak gruplar tarafından hazırlanabilecektir. Bu kategoride bireysel başvuruları da kabul edeceğiz. Hazırlanan kısa film en az 3, en fazla 10 dakikadan oluşacaktır. Hazırlanan kısa film taşınabilir bellek ya da CD/DVD ile teslim edilecektir.”
 
Değerlendirme kıriterleri
Projelerin nasıl değerlendirileceğine de değinen Pistil, “Değerlendirme aşamasında proje konusunun özgünlüğü, tasarım noktasında gösterilen önem, beceri ve özen, proje içerisindeki sebep-sonuç ilişkisi ve açıklık ile projenin yazım ve takdim kalitesi gibi hususlara önem vereceğiz. Projeler 3-14 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza elden teslim edilecek, teslim alınan materyaller hiçbir şekilde geri verilmeyecektir. Ön elemeden geçen çalışmaları sergileyeceğiz. Projelerin/eserlerin telif hakkı Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacaktır. Yarışmaya katılanlar katılımcılar, katılım şartlarını kabul etmiş sayılacaktır” şeklinde ifade etti.
 
Öğretmenler danışman olabilecek
Her farklı proje için bir öğretmenin proje danışmanı olarak görev alabileceğini belirten Pistil, “Aynı öğretmen isterse birden fazla projenin danışmanlığını da yürütebilecek. Fakat öğretmenin danışmanlığını yaptığı projelerin birden fazlası dereceye girerse yalnızca bir ödül alabilecek. Dereceye giren projeler ödüllendirilirken proje bazında onu hazırlayan öğrencileri ve danışman öğretmeni dikkate alacağız” diye konuştu.
 
İlkokul kategorisi resim yarışması için ödüller;
1. Tablet
2. Resim seti (Şövale, kuru boya, sulu boya, yağlı boya, tual, çerçeve, pastel boya, fırça seti, guaj boya, palet)
3. Bisiklet
 
Ortaokul kategorisi afiş tasarım-slogan yarışması için ödüller;
1. Fotoğraf makinesi
2. Tablet
3. Bisiklet
 
Lise kategorisi kısa film yarışması için ödüller;
1. GoPro Hero 5 kamera
2. Laptop
3. Bisiklet
 
Not: Değerlendirme kurulu gerekli gördüğü takdirde, her bir kategoride mansiyon ödülü verme hakkına sahiptir.
 
Proje takvimi;
Yarışmaya katılacak çalışmaların teslim alınması: 3-14 Nisan 2017
Jüri değerlendirmesi:                                                17-21 Nisan 2017
Ödül töreni ve çalışmaların sergilenmesi:               1-5 Mayıs 2017