Öğrenci ve personel için özel olarak hazırlanmış kartlar ile kontrollü giriş çıkışları sağlayan güvenli okul modeli projesini ilk uygulayan okullardan olan Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne velilerden teşekkür mesajı geliyor.
 
Turnike sitemi ile ders saatinden önce okula giriş yapmayan öğrencilerin velilerine, “Öğrenciniz henüz okula giriş yapmamıştır“ şeklinde bilgilendirme mesajı gönderiliyor. Otomasyon sistemi aracılığıyla mesajların otamatik olarak gönderildiğini belirten okul müdürü Dilek Balcı Saygılı, turnike sisteminin okulun öz kaynakları kullanılarak gerçekleştirildiğini, uygulamanın okul-aile-veli işbirliği içinde örnek bir uygulama olduğunu, öğrenci velilerinden bu güzel uygulama için teşekkür mesajları aldıklarını söyledi.

 
Devamsızlık geriledi
Turnike sistemi okuldaki devamsızlık ve ilk derse geç kalma alışkanlığını da düşürdü. Geçen yıl aynı dönemlerde yüzde 8 olan ilk derse geç kalanların oranı bu yıl yüzde 4 seviyelerine geriledi. Ara derslerde okuldan izinsiz dışarı çıkan öğrencilerin bu sistem sayesinde tamamen engellendiği belirtilirken, öğle arası okuldan öğrenci giriş çıkışları yeni sistem sayesinde kayıt altına alınıyor.
 
Okul personeli ve öğrenciler dışında, okula giren çıkan diğer kişilerin de otomasyon sistemi ile kayıt altına alındığı uygulamada sisteme entegre güvenlik kameralarıyla okula giriş çıkış görüntüleri de kaydediliyor. Okulun her anlamda güvenliği açısından büyük faydalar sağlayan uygulama, velilerin yanısıra okulu ziyaret eden vatandaşlar tarafından da beğeni görüyor.