Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, misafir öğrencilere tavsiyelerde bulundu.  Erdoğan, “Gençler olarak sağlam bir eğitim almanız bakımından Türkiye en uygun ülkeler arasındadır. Buna nedense görünen rakamlardır. 2002 senesinde misafir öğrenci sayısı 10 bin iken, günümüzde bu rakam 160 ülkeden 80 binin üzerine çıkmıştır.  Ve en önemlisi ise 2023'te, Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısını 250 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Maher Zain’in İngilizce, Arapça ve Türkçe birbirinden güzel ezgileri seslendi.

Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar yaptığı değerlendirmede, “Sakarya’dan 12 araçla 200’den fazla uluslararası öğrencinin yanı sıra, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yedirenk Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Akıllı ve Bünyamin Göl ile programa katıldık. Şunu  unutmamak lazım ki, bu program bir gösteri programı değildi. Bilakis bu program kardeşlik programıydı. 160 ülkeden farklı renkler, faklı kültürler, farklı diller, faklı insanlar demeden sadece Adem’in evlatlarıyız dedik! Program için UDEF - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna  teşekkür ediyoruz” dedi.