Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’nün uluslararası işbirliği ağını genişletmek amacıyla Katar Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı işbirliğini arttırmak için imzalanan işbirliği protokolü, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Katar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hassan Rashid Al- Derham arasında gerçekleştirildi.

İmzalanan protokol çerçevesinde, öğrenci, akademik, bilimsel ve idari kadro değişimi, araştırma ve bilimde işbirliği, akademik materyal, yayın ve diğer bilimsel bilgi paylaşımı alanlarında işbirliği yapılacak.

Sakarya Üniversitesi’nin dünyanın saygın eğitim kurumlarından birisi olma yolunda önemli atılımlarda bulunduğunu belirten Rektör Elmas,  “Katar Üniversitesi, 22 bin öğrencisi bulunan ve bizlerle işbirliğinde bulunma konusunda istekli bir üniversite. Araştırma faaliyetlerine çok önem veren iki üniversite arasında gerçekleştirilen bu işbirliği protokolü çerçevesinde birlikte çeşitli projeler yürüteceğiz” dedi.

Katar Üniversitesi’nin de Sakarya Üniversitesi gibi kalite ve akreditasyon konularına çok önem verdiğinin altını çizen Rektör Elmas, “Katar Üniversitesi, tüm birimleri akredite olmuş, gelişmiş bir üniversite. Yükseköğretimde kalite süreçleri ve uygulamaları konusunda bilgi paylaşımında bulunduk. Bu işbirliğinin iki üniversite içinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.