12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak olan ve tüm Türkiye’de yaklaşık 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı Uğur Bursluluk Sınavı, öğrencilere eksiklerini belirleme konusunda yardımcı olacak.

Türkiye’de bir ilk olarak Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) tarafından hayata geçirilen ve Uğur Okulları’nın ülke genelindeki 137 şubesinde on binlerce öğrencisi ve velisinde büyük ilgi uyandıran UBS (Uğur Bursluluk Sınavı), 12-13 Ocak tarihlerinde yapılacak. Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı sınavla öğrencilerin okullarında hangi konuları öğrenmediği ya da ne kadar eksik öğrendiği de saptanacak.

Uğur Bursluluk Sınavına katılan öğrencilerin puanlarının 21 Ocak tarihinde açıklanacağını söyleyen Özel Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu; “Puanlara göre detaylı sonuçlar da bu tarihte belli olacak ve katılan öğrencilere sınav karnesi verilecek. Karnelerde öğrencinin bilgi düzeyinin yanı sıra okul, il ve Türkiye’de ki sıralaması da yer alacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını UBS’ye (Uğur Bursluluk Sınavı) girdikleri Sakarya Uğur Okulları’ndan öğrenebilecek” dedi.

Eğitim bursu sağlanacak!

UBS’de başarı gösteren öğrencilere eğitim bursu ve erken kayıt avantajı sunduklarını da ifade eden Özel Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu; “Bursluluk sınavını her yıl yapıyoruz. Her geçen yıl bu sınavın önemi daha da iyi anlaşılıyor ve buna bağlı olarak ilgi de artıyor. Uğur Bursluluk sınavı tüm Türkiye’de ki Uğur Okullarında aynı anda uygulanıyor. Düzenli olarak yapılan ve öğrencilere bireysel başarılarını ülke genelinde ölçme şansı veren UBS’ye gösterilen ilgi, kurumumuza duydukları güveni bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.

Müftüoğlu aynıca Uğur Bursluluk Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 4. sınıf öğrencilerine CODEM (Bilişsel Gelişim ve Dikkat Ölçüm Testi) uygulayacaklarını da dile getirdi.