Ülke genelinde 475 oyuncağın katıldığı yarışmaya Sakarya’dan İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oyuncak tasarımlarıyla katıldı. Üç okulumuzun oyuncakları elemeler sonunda ilk 100 oyuncak arasına girme başarısını gösterdi.

İnegöl’de yapılan yarışma finalinde İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mobilya ve iç mekan tasarımı alan şefi Tayfun Serbes’in danışmanlığında Yavuz Samet Keleş ve Ömer Demir isimli öğrencilerin hazırladığı ‘Akıllı Ev’ projesi Türkiye 3.’lüğü ödülünü kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ahşap oyuncak yarışmasında başarılı olan meslek liselerimizin öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek ödüllendirdi. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada ilimiz okullarının başarılı olmasından mutluluk duyduğunu belirten Durmuş, meslek liselerimizde üretime dönük başarılı çalışmaların önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini istedi.

MEB tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ahşap oyuncak yarışmasıyla; öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğini artırmak, yetenekli öğrencileri sektöre kazandırmak, araştırma ve geliştirme odaklı, ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek oyuncakların tasarlanmasını sağlamak, çocuklarımızın sağlıklı ahşap oyuncaklara yönlendirilmesi hedefleniyor.