Sabihahanım Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Nida Doğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından “Çocuk Hakları Günü” nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

81 ilden 1200 eserin katıldığı yarışmada Türkiye birinciliğini kazanan Sabihahanım Ortaokulu öğrencisi Nida Doğu, ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnissa Gül’ün elinden aldı. Ödül törenine okul müdürü Hamza Kaya ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Cansu Hun ile birlikte katılan Nida Doğu’ya 2 bin TL para ödülü verilirken, okuluna da bir bilgisayar armağan edildi.

Resim yarışmasında Türkiye Birincisi seçilen Sabihahanım Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Nida Doğu mutluğunu, Okul Müdürü Hamza Kaya, Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Cansu Hun ve sınıf arkadaşlarıyla paylaştı. Sabihahanım Okulu Müdürü Hamza Kaya; “Nida kızımız yaptığı resimle katıldığı yarışmada Türkiye Birincisi oldu. Okulumuzu, öğretmenlerimizi ve tüm öğrenci arkadaşlarını gururlandırdı. Başarıların devamını diliyorum. Öğretmeni Pınar hanıma da emekleri nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Pınar Cansu Hun ise; “Dünya Çocuk Hakları Günü” konulu resim yarışmasının duyurusu geldiğinde bu yarışmaya katılacak 2 öğrencimizden biri Nida'ydı. Resimleri yaparak Milli Eğitim'e yolladık. Oradan yarışmaya gönderildi. Daha sonra tüm ilin öğrencileri Ankara’ya çağrıldı. Biz de gittik. Orada Nida'nın birinci olduğunu öğrendik. Çok sevindik ve mutlu olduk. Bizleri ve okulumuzu onurlandırdı” dedi.

Resim yarışmasında Türkiye Birincisi olan 8’nci sınıf öğrencisi Nida Doğu; “Bir anda aklıma gelen fikirle resmi çizdim. Resimde bir ev vardı, evin çatısında barınma hakkını, evin bir köşesinde sağlık haklarını, bir köşesinde eğitim haklarını, evin dışında çocukların özgür olabilecekleri hakkını çizdim. Birinci olduğum için çok mutluyum. Okulumu en iyi şekilde temsil etmekten dolayı gururluyum” dedi.