TÜGVA din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm gençler için çalışmalarını yürütürken yabancı öğrencileri de unutmadı. Haftada 4 gün yapılan Türkçe dersleri 13 Ocak tarihinde başladı. Dönem sonuna kadar devam edecek olan dersler öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

TÜGVA yetkilileri, ülkelerinde lise eğitimlerini tamamladıktan sonra, üniversite eğitimlerini yurt dışında tamamlamak için Sakarya’ya gelen öğrencilere yardımın gerekliliğine dikkat çekerek, “Adaptasyon konusunda hızlı davranılması gerekiyor. Türkiye Gençlik Vakfı, ülkelerine döndüklerinde bu öğrencilerin Türkiye etiketiyle başarılı işlere imza atmalarını, değerlere saygılı, başarılı bireyler olarak hayatlarına devam etmelerini istiyor” diye konuştular.

Öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye’yi birer marka haline dönüştüreceklerinin öneminin bilincinde olan Türkiye Gençlik Vakfı gönüllüleri, yabancı öğrencilere yönelik eğitim ve destek programlarının sayısını ve çeşitliliğini daha da artırarak çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.