Açılışa; İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, il milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri ile Camili 15 Temmuz Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik ve davetliler katıldı.
 
Fuar alanı girişinde davetlileri kapıda karşılayan Yenikent İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Tjöre’ye büyük sevgi gösterisinde bulundular. İl Milli Eğitim Müdürü Töre de öğrencilerin sıcak karşılamasına onları tek tek kucaklayarak ve öperek karşılık verdi.

 
İlimiz genelinde 59 okulda açılacak TÜBİTAK Bilim Fuarlarının ilk resmi açılışının yapıldığı Yenikent İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerin danışman öğretmenleri öncülüğünde hazırladığı birbirinden ilginç projeleri yakından inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğrencileri araştırmaya ve bilimsel üretkenliklerle kendilerini geliştirmeye yönelten çalışmaları çok başarılı bulduğunu belirterek, emeği geçen okul yönetimlerini, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tebrik etti.
 
İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi tarafından koordine edilen projelerden sorumlu Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, her okulun 20’şer proje hazırlayacağı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergilerinin ilimiz genelinde 25 Mayıs’a kadar devam edeceğini belirtti.