27 Temmuz 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ‘Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında  “Okulum Temiz Belgesi ” projesi başlatmıştı.

Sakarya Bahçeşehir Koleji, geliştirilen proje kapsamında “Okulum Temiz Belgesi” almak için Türk Standartları Enstitüsüne başvuruda bulundu. Kabul edilen başvuru sonrası TSE denetçileri okulda denetimde bulundu. Uzmanlar, salgınla mücadele kapsamında okulda alınan tedbirler, okulun nasıl yönetildiği, hijyen koşullarının sürekliliğinin nasıl sağlandığı, okulun fiziki yeterliliği gibi onlarca hatta yüzlerce bir dizi çalışma yürüttü. Yapılan denetlerde tüm kriterleri yerine getiren Sakarya Bahçeşehir Koleji “Okulum Temiz Belgesi” almaya hak kazandı.


 “Okulum Temiz Belgesi” almaya hak kazanan Sakarya Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Berna Karasu ve Anadolu Lisesi Müdürü Levent Özbaş, yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi;  “Okulum Temiz Belgesi” almak için “Eğitim Kurumlarında  Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu” içerisinde belirtilen tüm faaliyetleri, eylem planlarını ve talimatları yerine getirerek başvurumuzu yaptık. Başvurumuzdan sonra okulumuza gelerek denetleme yapan TSE yetkilileri aynı zamanda saha kontrolü de yaparak uygulamalarımızı kontrol etti. Yapılan denetimler sonucunda“Okulum Temiz Belgesi” ni almaya hak kazandık. 12 Ekim tarihinde 2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz de okula başlayacaklar. Çocuklarımızın sağlığı açısından bu belgeyi almaya hak kazanmak bizim için çok değerli. Süreç çocuklarımız evden çıktığı anda başlıyor. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı her zaman kapıda karşılıyoruz, kontrollü bir şekilde içeri alıyoruz. Tedbirler kapsamında velilerimiz okul bahçesine ve binasına alınmıyor. Sakarya’da okulumuzu tercih eden tüm velilerin gönülleri huzurlu olsun. Onların çocukları bizim çocuklarımızdır. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımıza inanıyoruz. Bu konuda titizlik gösteren güvenlik görevlilerimizden hizmetlilerimize , öğretmenlerimizden velilerimize kadar tüm Bahçeşehir Koleji Ailemize teşekkür ediyoruz.”