İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Eğitim Büroda görevli Polis Memuru Murat Ünal tarafından Korucuk TOKİ Numan Yazıcı Kuran Kursu, Salko Camii ve Camili Yunus Emre Kuran Kursunda okuyan öğrencilere Trafik Eğitimi verildi.

Çocuklarda trafik bilinci oluşması için Kuran Kurslarını ve Yaz Okullarını gezen Polis Memuru Murat Ünal eğitimde, trafikte saygı, okul servisi kuralları, karşıdan karşıya güvenli geçiş alanları, güvenli oyun alanları, bisiklet ve kaykay kullanma şekilleri, Trafik İşaretleri, Trafik Kuralları ve Yaya Önceliği Bilincinin oluşması konusunda bilgiler verdi.

Eğitim öğretim yılı boyunca okullarda, yaz döneminde de Kuran Kursları ve Yaz Okullarında devam eden trafik eğitimlerinin çocuklarımızın erken yaşta trafik kurallarını öğrenmeleri bakımından çok önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; “Trafik kuralları hem yayalar hem de sürücüler için önemlidir. Trafik eğitimleri, yolu kullanan tüm bireyleri kapsamalıdır. Çünkü yollar ve alt yapı ne kadar iyi olursa olsun yolu kullananlar iyi bir trafik eğitimi almamışsa istenilen davranışın oluşması mümkün değildir. İnsan etmeninin kazalara etkisi ülkemizde çok yüksektir. Bu açıdan bakıldığında sürücü, yaya ve yolcu olarak insan merkezli bu sorunun çözülmesinde eğitimin önemi daha da artmaktadır. Bilinçli, nitelikli, sorumluluk sahibi, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya ve yolcuların yetiştirilmesi; önemli ölçüde eğitimle mümkündür. İl Emniyet Müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışma ile öğrencilerimize verilen trafik eğitimleri sayesinde inanıyorum ki çocuklarımız bu bilinci ileriki hayatlarında yaşam biçimi haline getirecektir” dedi.