286 öğrenci
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İHH (İnsani Yardım Derneği) ve Kadem işbirliğinde hazırlanan bir protokolle Suriyeli öğrencilerin hizmetine açılan Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde 4 yaştan 16 yaşa kadar ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyinde toplam 286 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor.
26 Suriyeli, 11 Türk öğretmenin görev yaptığı Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde Suriyeli çocuklar haftada 15 saat Türkçe dil eğitimi, geri kalan 15 saatte de değişik branşlarda Arapça eğitim alıyorlar.


Suriye’den ilimize gelen çocuklara Türkçe dil eğitimi vermek, ülkemize ve şehrimize adaptasyonlarını sağlamak, sonrasında eğitimlerini Türk okullarında sürdürmeleri için gerekli alt yapıyı hazırlamak amacıyla kurulan Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nin ulaşım, donanım, temizlik, elektrik vb. tüm ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. İdari işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen merkezdeki öğrenci ve ailelerine yönelik sosyal yardımlar İHH (İnsani Yardım Derneği) tarafından organize edilirken, öğrencilerin ailelerine hobi ve meslek edindirme kursları Kadem tarafından yürütülüyor.
Öğretmen maaşları Unicef tarafından sağlanan Karaman Geçici Eğitim Merkezi’ndeki öğrencilerin büyük çoğunluğu, Suriye’deki savaştan dolayı eğitimlerine uzun süre ara vermiş çocuklardan oluşuyor.