Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Kıyak yaptığı açıklamada; “25 Kasım 2018’den itibaren Türkiye’den yedi bölgeden 40 okul  ve Avrupa ortaklarıyla yürütülen “English in Street” (İngilizce Sokakta) uluslararası eTwinning projesine okulumuz 15 öğrenci ve  İngilizce Öğretmenleri Vesile Uslu - Senem Sönmez ile  dahil olmuştur” dedi.

Kıyak; “Projenin amacı okullarda İngilizce’ye olan ilgiyi arttırmak, öğrencilerin İngilizce’yi eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerin esini tamamlıyor. Yaratıcılıklarını geliştirmek ve web.2 araçlarının kullanımını yaygınlaştırmak, İngilizce dilinde günlük temel iletişim becerilerini geliştirerek öğrencilerin özgüvenlerine katkıda bulunmak, takım çalışması, işbirliği ve paylaşma yoluyla sosyalleşmelerini sağlamaktır. Ayrıca arkadaşlık, hoşgörü, sevgi gibi değerler eğitimi ile bu konularda öğrencilerde farkındalık yaratmaktır. Proje aynı zamanda 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Tasarım-Beceri Atölyelerine güzel bir örnek teşkil etmektedir şeklinde” konuştu.

Projede görev alan İngilizce öğretmenleri; “Proje kapsamında ilk olarak proje ortağı tüm okullar web.2 araçlarıyla logo tasarımı yaptılar. Her okulda demokratik oylama sonucunda seçilen logolar arasından proje logosu demokratik oylama yoluyla belirlendi. Öğrencilerimiz, okulumuzda seçilen koridorda her ay belirlenen temalara (Havaalanı, kafeterya/restoran, otel, banka, sinema, kütüphane, hastane, postane, hediyelik eşya dükkanı) uygun köşelerde duvarlara çizim, boyamalar yaparak gerçeğe yakın ortamlar tasarladılar. Hazırlanan ortamlarda günlük konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik diyaloglar canlandırılıp video çekimleri yapıldı. Değerler eğitimi çerçevesinde okulumuzda öğrencilerimiz “Sevgi”, “Hoşgörü”, “Arkadaşlık” “Güvenli İnternet” temalı panolar hazırladılar. Dünya Şiir Günü’nde Lord Byron ve William Shakespeare’in şiirleri okundu. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kültürlere önemli katkıları olan kadınlarla ilgili araştırmalar yapılıp pano oluşturuldu. Nisan ayında “Otizm” konulu pano hazırlanarak bu konuda da öğrencilerin bilgi edinmesi sağlandı. Hazırlanan panolar sayesinde konularla ilgili okulumuzda önemli ölçüde farkındalık oluşturulduğunu düşünmekteyiz.9 Mayıs eTwinning / Demokratik Katılım Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mayıs ayı etkinlikleri arasında yer alan dilek ağacı çalışması yapıldı. Öğrenciler hazırlanan dilek ağacına gelecekle ilgili hayallerini İngilizce olarak yazıp astılar. Proje süresince kültürlerarası etkileşimi sağlamak için her kültüre ait belirli günlerde kutlama ve tebrik mesajları öğrenciler tarafından web.2 araçları kullanılarak oluşturulup  twinspace platformunda paylaşıldı. Projeye ait olan “Sway” şarkısının sözleri demokratik olarak okullar arasında proje koordinatörü tarafından paylaştırıldı ve okullar kendine ait sözleri videoda seslendirdi. Böylece proje şarkısına her okul katkıda bulunmuş oldu. Sene sonu etkinlikleri içerisinde yer alan, projeye dikkat çekme amaçlı sokak gösterisi, öğrencilere ait sloganların yazıldığı pankartlarla okul bahçesinde gerçekleştirildi. Proje, son etkinlik olan eBook çalışmasıyla haziran ayı sonunda tamamlanacaktır.

Öncelikle okulumuzu projeye dahil eden İngilizce Öğretmeni Muhammet Aydın’a ve değerli öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Proje süresince bizlerden desteğini esirgemeyen ve her konuda bize yardımcı olan okul müdürümüz Cengiz Kıyak ve müdür yardımcılarımıza, olumlu düşünceleriyle bizi destekleyen öğretmen ve öğrencilerimize, çalışmalarımız sırasında bizimle ilgilenen okulumuz yardımcı personellerine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.