Karasu Kızılcık Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, resmi okullar arasında 2016-2017 yılı 1.TEOG Sınavlarında ve 12-13 Ocak’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan 2. Kazanım Değerlendirme Sınavında Sakarya genelinde birinciliği yine kaptırmadılar.

Okul Müdürü Davut Çakmak, “İlçemizi ve bizleri iki kere Sakarya genelinde birinci olarak gururlandırdıkları için öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı tamamen sistemli, özverili ve öğrenci merkezli eğitime dayalı bir çalışmanın sonucudur. Bu başarının mimarları olan öğretmenlerimize, sorumluluk bilincini harfiyen yerine getiren velilerimize teşekkür ediyorum ayrıca geleceğimizin emanetçisi yavrularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Eğitimin ailede başladığını ve velilerin de bu başarıda önemli rol aldıklarına vurgu yapan Çakmak; “Kızılcık Ortaokulu olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimizle, birbirine sağlam bağlarla bağlı bir aile olduk. Başarının sadece tek taraflı sağlanmadığını, etkili bir eğitimin sağlanması için okul, öğrenci ve veli işbirliğinin önemli olduğunu asla unutmamalıyız. Öğrencilerimizin göstermiş oldukları başarıyı tekrar kutlar, sevgilerimi sunarım” diye konuştu.