İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretmen ve öğrenciler TEKNOFEST'e mümkün olduğunca çok proje başvurusu yapılması için teşvik ettiklerini söyleyerek, “Yoğun mesai sonucunda TEKNOFEST 2020'ye ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinden birçok projeyle başvuru yaptık. 28 projemiz kabul edildi. Bu, Sakarya için çok büyük bir başarı ve onur” ifadelerini kullandı.

Durmuş, “Ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesini gerçekleştirmeyi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmeyi hedefleyen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde, ülkemizin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST’in ülkemize kattığı değer meyvelerini verdi. Birçok alanda teknolojik gelişmeler artık ya yerli ya da daha çok yerli. Sakarya olarak bizde bu teknoloji hamlesine koyabileceğimiz kadar tuğla koyacağız” diye konuştu.

22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılacak okullar ve projeleri şöyle:

Sakarya Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Çevre ve Enerji Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji, Tarım Teknolojileri, Akıllı Ulaşım Yarışması kategorilerinde 15 proje ile Arifiye Necmettin Erbakan Fen Lisesi Liseler Arası İHA Yarışması, Geyve Anadolu Lisesi Robot Yarışması, Karasu Anadolu Lisesi İnsanlık Yararına Afet Yönetimi-Akıllı Tarımsal Faaliyetler, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Robotik-Serbest Proje Robot, İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çevre ve Enerji Teknolojileri, Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri, Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnsanlık Yararına Teknoloji-Afet Yönetimi, Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İnsanlık Yararına Teknolojiler, Akyazı İşmont Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Liseler Arası İHA Yarışması, Geyve Sinanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çevre Enerji Teknolojileri, Özel Neva Anadolu Lisesi Serbest Proje (Robot); Osmanbey İlkokulu İnsanlık Yararına Teknolojiler, Mevlana İmam Hatip Ortaokulu İnsanlık Yararına Teknolojiler.