Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlü Meslek Yüksek Okulu’nun Temel Atma Töreni’ne katıldı. Gerçekleştiren törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, muhtarlar ve ilçe sakinleri yer aldı.

“Söğütlü’müzün sevdasıdır”

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Söğütlümüz şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta. Tarım, sanayi ve turizmi ile ön plana çıkmaya çalışan bir ilçe. İmar, konut ve Meslek Yüksek Okulu seçim beyannamemizde yer alıyordu. 18 uygulamamızı yaptık. Akarca’da İmam-Hatip Ortaokulumuz bitiyor. İlkokul yatırımımızda başlayacak. Üniversite için bu bölgenin 5 dönümünü satın aldık. İnşallah 24 derslik yapılacak. 5 programla öğrencilere eğitim sunulacak. Sakarya’da ihtiyaca binaen Söğütlü’nün bulunduğu bölgede ihtiyaç olacak olan bölümleri tespit ettik. İnşallah 340 gün sonra açılış törenini de yapmış olacağız. Söğütlü için bu okul geç kalmış bir sevdadır. İnşallah bu sevdamıza kavuşacağız. Sevinçler paylaşnca çoğalır. Bizim sevincimizi paylaştınız. Sevincimiz arttı. Hayırlı olsun” dedi.

“İlçe eğitimine üniversite katkısı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Temel atma törenimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler olarak şehrimize ve ilçelerimize ciddi yatırımlar yapıyoruz. Temelini attığımız Meslek Yüksekokulu Söğütlü Belediyemizin kendi imkanlarıyla yaptığı bir proje. İnşallah bu proje Belediye Başkanımızın da ifade ettiği süre içerisinde tamamlanır ve Söğütlü’nün eğitim geleceğine kazandırılır. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

“Ara ve teknik eleman ihtiyacına cevap verecek”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Anlamlı bir temel atma törenindeyiz. Bölgeye her açıdan hareket getirecektir. Sakarya hızla sanayileşen bir il. Şimdi yerli otomobilin Sakarya’ya yapılması konusunda bir iddiamız var. Savunma sanayi şehrimizde olacak. Bu durumda kaliteli insan gücü önemli bir ihtiyaç. İşçi gücünün karşılanması açısından bu okul ara ve teknik eleman ihtiyacına cevap verecektir. Bundan dolayı bu okullarda açılacak bölümler son derece kıymetli. İnşallah hayırlara vesile olur. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum. İlçe belediye başkanımız Hüseyin Genç’i kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.