Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu, “Sektörle Buluşma Günleri” kapsamında Dikey Geçiş Sınavı ve Gazetecilik alanında iki seminer gerçekleştirdi.

Sakarya Yenigün Gazetesi Sorumlu Müdürü Müjdat Çetin’in konuk olduğu seminerin ardından, Akademiidea Dershanesi ve Tasarı Akademi Yayınları işbirliği ile gerçekleşen seminerde Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Dikey Geçiş Sınavları’na hazırlıkları değerlendirildi.

Basın ve Yayın Programı öğrencileriyle buluşan, Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nalan Üstüntaş ve bölüm Öğretim Görevlisi Zülfükar Özçelik’in de hazır bulunduğu seminerde Sakarya’nın deneyimli gazetecilerinden Müjdat Çetin, mesleki birikimlerini paylaştı.

“Yerel gazetecilik güzel bir meslektir” diyen Çetin, “Sorunların çözümünde yerel gazetelerin büyük önemi vardır. Ayağınıza takılan bir taş bile haber olabilir. Haberin küçüğü büyüğü olmaz. Yerel gazetelerde çalışan insanlar her işe koşturabilir. Çevresi geniş olur. Ne kadar çok insan tanırsa o kadar çok haber materyali artar. Bu konuda Sakarya, yerel gazetecilik konusunda çoğu ilden daha gelişmiş durumdadır” dedi.

Kendinizi geliştirin

Hangi gazetede çalışırsanız çalışın en büyük hazzı muhabirlikte alırsınız diyen Çetin “Muhabirlik zor; fakat oldukça güzel bir meslektir. Bende mesleğe ilk olarak muhabirlikle başladım. Muhabirlere haksızlık yapıldığını düşünenler vardır. Bu yüzden kendinizi geliştirin. Siz iyi yetişmiş olursanız, karşınızdakilerde emeklerinizin karşılığını verir. Yaptığınız her haberin altına imzanızı mutlaka attırın. Bu sayede hem hangi haber kimin belli olur, hem de siz yaptığınız haberlerle insanlar tarafından tanınırsınız. Hatta bu sayede yeni işlere bile sahip olabilirsiniz.”dedi. Çetin’in öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla söyleşi son buldu.

Daha sonra Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde de Dikey Geçiş Sınav’ı hazırlıkları değerlendirildi. Seminere Sakarya Meslek Yüksekokulu Program Başkanları Tasarı Akademi Yayınları Aksaray Şubesi Müdürü Aziz Bektaş, Tasarı Akademi Yayınları Rehberlik Koordinatörü Gülçin Akgürsu katıldı.