Fuarın açılına; Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Vedat Tezbiten, Şehitler ve Gaziler Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı şehit babası Salim Yarar, Sakarya Eğitimciler Birliği Başkanı Osman Özkan, İl Ar-Ge Uzmanı Alican Akdoğan, TÜBİTAK İzleyicisi Mahmut Pehlivan, Çökekler İlkokulu Müdürü M.Ersin Tüt, Budaklar İlkokulu Müdürü Kenan Ziya Kara, Berna Yılmaz Ortaokulu Müdürü Cemal Çetinkaya, Şehit Lokman Eker Ortaokulu Müdürü Durmuş Tokak, Sabiha Hanım Ortaokulu Müdürü Eyüp Kotan, Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu Müdürü Tayfun Yılmaz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Tören açılışında konuşan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Vedat Tezbiten okullarda düzenlenen bilim fuarlarının Türkiye’deki hatta dünyadaki bilimsel gelişmelere katkı sağlayacak, yön verecek geleceğin bilim insanlarının yetişmesine vesile olabileceğini söyledi. Tezbiten ayrıca genç nesillerin geleceğe yönelik karşılaştığı problemler karşısında sorgulayan, araştıran, problemlere çözüm getirebilen, teorik bilgiyi gerçek hayatla ilişkilendiren bir anlayışla hareket etmeleri gerektiğini ve buna yönelik projeleri uygulamaya koyduklarını söyleyerek emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.


 
Konuşmanın ardından fuarın açılışı yapıldı. Katılımcılar projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi aldılar. Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu Müdürü Tayfun Yılmaz “Öğretmen arkadaşlarımıza ve tüm öğrencilerimize verdikleri emek için çok teşekkür ediyorum. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları şuanda bilim fuarımızda sergiliyoruz. TÜBİTAK desteğiyle hazırladığımız bilim fuarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük emek harcadılar. Emeği olan herkesi tebrik ediyorum ve katılan değerli protokolümüze ve okul müdürlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
Bilim Fuarı Proje Koordinatörü Hatice Yaşar ve Okul Rehber Öğretmeni Yusuf Ertuğrul Ulema ise öğrencilerin Matematik, Fen Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Teknoloji Tasarım alanlarında olmak üzere toplam 27 proje yaptıklarını dile getirerek “Okullarında bilim fuarı gerçekleştirmenin hep birlikte heyecanını yaşadıklarını, küçük eller büyük fikirler ideali çerçevesinde düzenlenen bu fuarda birbirinden yaratıcı ve ilginç bilimsel çalışmalar bulunduğunu, onların tüm çalışmalarının kendileri için çok değerli olduğunu, içlerinde ki bilim şevkini takdir ederek onlara her zaman destek olacaklarını ifade ederek bilim fuarında fikirlerini sergileyen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

 
Bilim fuarında özellikle Yanar-Yanmaz Dağ, Sonsuz Görüntü, Günah Damıtma, Depremde Yıkımlara Direniş, Uçan Asal Sayılar ve Tohum Bombası projeleri katılımcılardan büyük ilgi gördü. Fuarda katılımcıların projeleri incelemesi ve öğrencilerin anlatımlarının ardından bilim fuarına katılan konuklara pilav ve tatlı ikramı yapılarak bilim fuarı sona erdirildi,