“Çok keyifli bir meslek”

Bahçeşehir Koleji Master 6 Programı kapsamında uygulanan Kariyer Söyleşileri programına konuk olan Sakarya Gazetecileri Cemiyeti  Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Sezai Matur,  öğrencilere mesleki deneyimleriyle birlikte gazetecilik mesleğini anlattı. 31 yıldır Sakarya’da farklı mecralarda ve farklı pozisyonlarda gazetecilik yaptığını anlatan Sezai Matur, gazetecilik mesleğini tüm zorluklarına rağmen çok keyifli bir meslek olduğunu söyledi.

“Hep var olacak bir meslek”

Yazılı basının ömrünün çok uzun olmayacağını ifade eden Matur, gazeteciliğin ise insanlık var oldukça önemini yitirmeyecek bir meslek olduğunu belirtti.  Yaşadığımız çağın iletişim çağı olduğunu ifade eden Matur, günümüz insanının her birinin sosyal medya paylaşımlarıyla bir anlamda gazetecilik faaliyeti yürüttüğünü ancak profesyonel gazeteciliğin doğru bilgi ihtiyacıyla hep var olacağını söyledi.

“Daha ileri noktalara”

İnsanların doğru bilgiye ulaşmak için gazetecinin ürettiği bilgiye ve habere ihtiyaç duyacağını belirten Matur, “Mecraları değişse de gazetecilik hep popüler bir meslek olmaya devam edecek” dedi. Öğrencilere ülkedeki ve Sakarya’daki gazetecilerin çalışma koşullarını da anlatan Matur. eğitimli ve nitelikli gazetecilerle bugün Türk basınının bulunduğu noktadan daha ileri noktalara taşınacağını söyledi.  Matur daha sonra Kampüs Müdürü Berna Karasu, Lise Müdürü Levent Özbaş ve Rehber Öğretmen Sibel Ateş’le birlikte Bahçehir Koleji Sakarya Kampüsünü gezdi.