Geçen dönem olduğu gibi bu dönem de vatandaşlardan yoğun ilgi gören Serdivan Ramazan Okulu’nda kayıtlar ilk gün dolmuş, talep yoğunluğu doğrultusunda kontenjan artırımına gidilerek yeni sınıflar açılmıştı.

6-14 yaş arası toplam 360 öğrencinin kaydının yapıldığı Serdivan Ramazan Okulu’nda öğrenciler, 6 haftalık eğitim süresince; temel dini bilgiler, zeka oyunları, ilmihal, adab-ı muaşeret, siyer, ebru ve musiki dersi aldı.

Ramazan Okulu’nda eğitim alan çocukların Ramazan’ın ve kültürümüzün güzelliklerini kendi yaş guruplarındaki çocuklarla birlikte yaşadıklarını ifade eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 6 hafta boyunca Serdivan Ramazan Okulu’nda Kuran-ı Kerim eğitiminin yanı sıra hat ve ebru ile ilgili de uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.

Yusuf Alemdar, Ramazan Okulu’nda amacın güzellikleri birlikte yaşatarak öğretmek olduğunu ifade ederek; mezun olan öğrencilere hayırlı olsun dileğinde bulundu. Alemdar, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gören Ramazan Okulumuzdan öğrencilerimizi mezun ettik. 6 hafta boyunca onlarla muhabbet üzerine kurulu bir ortamda birlikte olduk. İslam dininin ve kültürümüzün en önemli mihenk taşı olan muhabbetle hareket ederek çocuklarımızın sevgilerini kazanmaya çalıştık. İnşallah aynı coşku ve heyecanla şimdinin küçükleri geleceğin büyükleri olan çocuklarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ramazan Okulu’nun son gününde Serdivan Plenataryum’u gezen öğrenciler kapanışı en sevdikleri oyun olan mangala ile yaptı. Düzenlenen turnuvada birinci olanlara mangala oyunu hediye edildi.